4.9

On Page SEO

Sterke content produceren is lastig. Daarnaast zijn er nog veel meer On Page SEO inspanningen waar je rekening mee moet houden. Hulp nodig met je On Page SEO?

On-page-SEO-verbeterpunten

Wat is on page SEO?

On-page SEO (ook bekend als “on-site SEO ”) is de praktijk van het optimaliseren van webpagina-inhoud voor zoekmachines en gebruikers. On Page SEO bevat meerdere Ranking Factors. Veelvoorkomende on page SEO taken (Ranking Factors) op de pagina zijn onder meer het optimaliseren van metatitels, inhoud, koppen, interne links en URL’s.

Waarom is on-page SEO belangrijk?

Maakt traditionele on-page SEO anno 2021 nog het verschil? Hoewel Google VEEL slimmer is dan vroeger, kijkt Google nog steeds naar de onderwerpen en de keywords die gebruikt zijn in de content. Dus ja. Het is nog steeds belangrijk!

En er zijn gegevens om dit te staven. Volgens een recente analyse van 11 miljoen Google-zoekresultaten vond een correlatie tussen geoptimaliseerde titeltags, keywords (dus geoptimaliseerde pagina’s) en posities op de eerste pagina van de Google.a

SEMrush SEO Checker

Relevante inhoud voor je doelgroep

Relevantie is misschien wel het meest cruciale onderdeel van on-page SEO, wat betekent dat je je inhoud moet afstemmen op de zoekintentie. Als je zoekers niet geeft wat ze willen, en je kansen om te rangschikken zijn minimaal.

Omdat niemand de zoekintentie beter begrijpt dan Google, is het beste startpunt het analyseren van de huidige topresultaten voor het betreffende zoekwoord.

On Page SEO checklist

De inhoud van een webpagina. Het is belangrijk om dit te benaderen met de mindset dat de content “king” is. Je kunt alle gewenste SEO optimalisaties rond trefwoorden, beschrijvingen en interne links uitvoeren, maar als de inhoud op de pagina waardeloos is, zal niemand je website of bezoeken.

Een kleine opsomming waar je op moet letten bij het produceren van pagina’s:

 • Focus keyword en onderliggende onderwerpen

 • Gebruik van headers en subheaders

 • Titel tag optimalisatie

 • Alt-tekst / afbeelding optimalisatie

 • Video-inhoud indien aanwezig met youtube meta informatie

 • SSL/HTTPS voor een beveiligde webpagina

 • URL-structuur en URL-opbouw

 • Internal links

 • Uitgaande linkstructuur

 • Kruimelpad op de pagina

Marco van der Werf

Wij laten SEO voor je werken

Ons team staat voor je klaar! Heb je moeite om te ranken met je SEO pagina’s?
En ben je op zoek naar een SEO Bureau uit Heerenveen? Dan helpen we je graag.
Bel ons of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Staat je vraag er niet tussen?

Ben jij benieuwd welke online marketing voordelen jij direct allemaal kan halen uit je website of webshops? Contact ons!

Veelgestelde vragen over On page SEO:

Wat betekent on page SEO?

On page SEO betekent dat je door het optimaliseren van je website pagina’s bezig bent het optimaliseren van pagina’s voor zoekmachines. Bij On page SEO kan je vaak denken aan: Meta titels, Meta descriptions, Header structuur (H1 – H6), afbeeldingen en meer.

Wat is het grote verschil tussen On page SEO en Off page SEO?

Het grote verschil zit feitelijk gezien al in de naam. Zoals hierboven uitgelegd ben je bij On page SEO bezig op de pagina zelf om te optimaliseren voor zoekmachines. Bij Off page SEO ben je vooral bezig door waarde toe te voegen via externe websites of andere waardevolle signalen die je kunt toevoegen buiten je eigen website en marketingkanalen om. Denk vooral aan Link Building of het aanmaken van Local Citations.

Vertrouwd. Door onze partners en klanten

Google Reviews

 • 5.0
  Wat een ontzettend fijne samenwerking hebben wij met Travyk. Ruurd is erg flexibel en heeft veel kennis van zijn vakgebied. Zowel Ruurd als Iwan geven ons de nodige sturing binnen onze plannen, waardoor wij weer nieuwe inzichten krijgen. Op naar een duurzame samenwerking met mooie resultaten.
  Opjewallie Opdrachtgever
 • 5.0
  Wij van Kantoormeubelen Nederland werken vanaf januari 22 met Travyk. Regelmatig hebben we plezierige contacten, waarbij we elke keer weer concluderen dat er een duidelijke groei zit in de resultaten. Travyk is een betrokken en pro-actieve organisatie met medewerkers, die weten waar ze het over hebben. Keep up the good work!
  Kantoormeubelen Nederland Opdrachtgever
 • 5.0
  Goede kennis van zaken, meedenken met ons als klant en altijd een enthousiaste benadering van Ruurd zorgt voor een goede samenwerking. Samen met Travyk gaan we voor het behalen van het beste resultaat!
  Communicatie GO Opdrachtgever
 • 5.0
  Fijn bedrijf om mee samen te werken! Goede kennis van zaken en altijd een persoonlijke benadering van Ruurd en Iwan wat de samenwerking ten goede komt. Dus ben je op zoek naar een online marketing bureau dan kunnen wij Travyk van harte aanbevelen!
  De Mallemok ‘Smokehouse & Grill’ Opdrachtgever
 • 5.0
  Onze samenwerking met Travyk is prima. Fijne mensen met goede ideeën om onze online marketing up-to-date te houden! Wij zijn erg tevreden.
  Sappe Reiniging, onderhoud en renovatie Opdrachtgever
 • 5.0
  Travyk doet voor ons alles achter de schermen op onze website. De samenwerking en het meedenken over het proces voor de nieuwe website en het uitrollen daarvan en daarna. Wij zijn zeer tevreden over Travyk. Ik heb ze daarom in mijn netwerk al meerdere malen genoemd.
  West Specialist in Buitenreiniging Opdrachtgever
 • 5.0
  Travyk gaat altijd voor een resultaatverplichting. Het ultieme voorbeeld van partnerschap, ontwikkeling en strategievorming leidend tot internetsucces. Een proactieve samenwerking waar kennisdeling voorop staat.
  Donker Groep Hoofdkwartier Opdrachtgever
 • 5.0
  Waar voor je geld. Geen loze leuzen en marketing gepraat. Gewoon duidelijke taal die elke ondernemer begrijpt. Transparante prijzen en daadkracht. Twee weken na akkoord offerte alle zaken uitgevoerd en de eerste conversies gerealiseerd. Top werk 👍leuke gasten ook!
  Doozo Leeuwarden Opdrachtgever
 • 5.0
  Geweldig bedrijf, ze denken goed met je mee en zijn heel goed gemotiveerd om jou te helpen.
  Solexverhuur Sloten Opdrachtgever
 • 5.0
  Wat een geweldig bedrijf! Ze hebben onze website geoptimaliseerd op Google, daarnaast is de website veel sneller geworden! Bedankt voor jullie service!👍
  De Goede Specialist in verzekeringen en hypotheken Opdrachtgever

Kennis delen is macht