Eerlijke prijzen & Veel ervaring
Meer dan 100% CO2 neutraal
400 + actieve campagnes

On Page SEO

Sterke content produceren is lastig. Daarnaast zijn er nog veel meer On Page SEO inspanningen waar je rekening mee moet houden. Hulp nodig met je On Page SEO?


SEO Scan aanvragen   Onze tarieven

On Page SEO

Wat is on page SEO?

On-page SEO (ook bekend als “on-site SEO ”) is de praktijk van het optimaliseren van webpagina-inhoud voor zoekmachines en gebruikers. On Page SEO bevat meerdere Ranking Factors. Veelvoorkomende on page SEO taken (Ranking Factors) op de pagina zijn onder meer het optimaliseren van metatitels, inhoud, koppen, interne links en URL’s.

Waarom is on-page SEO belangrijk?

Maakt traditionele on-page SEO anno 2021 nog het verschil? Hoewel Google VEEL slimmer is dan vroeger, kijkt Google nog steeds naar de onderwerpen en de keywords die gebruikt zijn in de content. Dus ja. Het is nog steeds belangrijk!

En er zijn gegevens om dit te staven. Volgens een recente analyse van 11 miljoen Google-zoekresultaten vond een correlatie tussen geoptimaliseerde titeltags, keywords (dus geoptimaliseerde pagina’s) en posities op de eerste pagina van de Google.

on page seo checklist
Onze tool Semrush geeft ons snel inzichten waar verbeteringen mogelijk zijn op het gebied van on-page SEO

Relevante inhoud voor je doelgroep

Relevantie is misschien wel het meest cruciale onderdeel van on-page SEO, wat betekent dat je je inhoud moet afstemmen op de zoekintentie. Als je zoekers niet geeft wat ze willen, en je kansen om te rangschikken zijn minimaal.

Omdat niemand de zoekintentie beter begrijpt dan Google, is het beste startpunt het analyseren van de huidige topresultaten voor het betreffende zoekwoord.

On Page SEO checklist

De inhoud van een webpagina. Het is belangrijk om dit te benaderen met de mindset dat de content “king” is. Je kunt alle gewenste SEO optimalisaties rond trefwoorden, beschrijvingen en interne links uitvoeren, maar als de inhoud op de pagina waardeloos is, zal niemand je website of bezoeken.

Een kleine opsomming waar je op moet letten bij het produceren van pagina’s:

  • Focus keyword en onderliggende onderwerpen
  • Gebruik van headers en subheaders
  • Titel tag optimalisatie
  • Alt-tekst / afbeelding optimalisatie
  • Video-inhoud indien aanwezig met youtube meta informatie
  • SSL/HTTPS voor een beveiligde webpagina
  • URL-structuur en URL-opbouw
  • Internal links
  • Uitgaande linkstructuur
  • Kruimelpad op de pagina

Hulp nodig met On Page SEO?

De meeste punten van On Page SEO zijn bekend bij website beheerders. Kom je er niet helemaal uit? Heb je tips nodig? Laat het ons weten. Neem gerust contact met ons op.

Ook meer conversie?

Ben jij benieuwd welke Online Marketing voordelen jij allemaal kan halen uit je website of webshop? Wij helpen je graag.

Neem contact met ons op!

Over Travyk

Een duurzaam Online Marketing bureau uit Heerenveen dat is ontstaan uit passie om ondernemers in de regio slimmer te maken en te laten profiteren van de voordelen van Online Marketing. Ook doen we graag iets terug voor mens en milieu! Lees meer