4.9

Feature Google update: Uitleg (bèta)

Wij vertellen jou precies wat de update in houdt en welke inzichten het jou kan geven.

De update Uitleg biedt je meer inzichten in de prestaties van grote wijzigingen binnen je Google Ads-account. Wanneer er een schommeling in de prestatie(s) van je zoekcampagne voelbaar is, dan kan de nieuwe functie Uitleg van Google Ads je snel helpen met het verklaren van deze schommeling.

Factoren van invloed die inzichtelijk worden gemaakt:

 • Bodwijzigingen

 • Wijzigingen in bodmodifier

 • Budgetwijzigingen

 • Budgettoewijzing

 • Budgetverbruik percentage

 • Geschiktheid

 • Wijzigingsgeschiedenis

 • Wijziging in targeting

 • Veiling concurrentie en zoek interesse

Voordelen van de Uitleg functionaliteit

Je kan snel en makkelijk ontdekken waarom de prestatie(s) veranderd zijn. Met slechts een paar klikken krijg je een overzicht met alles op één plek, wat tijd bespaart. Verder krijg je een nauwkeurige en uitgebreide weergave in het bovengenoemde overzicht.

Waar kan ik Uitleg vinden in Google Ads?

 1. Log in op je Google Ads-account

 2. Klik in het linker navigatiemenu op je zoekcampagnes

 3. Klik in het paginamenu op Campagnes

 4. Klik rechtboven op de pijl naast de datum

 5. Activeer de optie vergelijken

 6. Selecteer de gewenste datum

 7. Kies voor de optie vorige periode

 8. Klik op toepassen

 9. Zoek naar de procentuele wijziging (in het blauw gemarkeerd) en klik op het percentage om Uitleg te openen

 10. Klik op meer informatie voor een specifieke onderbouwing

Voor wie geen zin heeft om de stappen tekstueel te volgen, dan kan dat ook gewoon aan de hand van onderstaande afbeelding:

Google verklaringen update

Waar kan Uitleg voor gebruikt worden

Zoals je vermoeden waarschijnlijk al door had, is de Uitleg functionaliteit voor nu alleen beschikbaar in je zoekcampagnes die gestuurd worden aan de hand van ‘handmatige CPC’ of ‘verbeterde CPC’. Daarnaast worden alleen klikken, kosten en vertoningen binnen de Uitleg ondersteund. 

Een voorwaarde voor het activeren van de Uitleg is dat ze aan de volume- en wijzigingsdrempel voldoen. De Uitleg functie is alleen beschikbaar voor de afgelopen negentig dagen. Een grotere periode biedt wel de procentuele wijziging, maar zonder Uitleg. De Uitleg functionaliteit zal worden uitgebreid de komende maanden, er is namelijk al een aankondiging geweest.

Wij laten SEA voor je werken

Ons team staat voor je klaar! Wij helpen je graag met het opzetten en het beheren van succesvolle en rendabele Google Ads campagnes. Ben je op zoek naar een Online Marketing Bureau uit Heerenveen? Dan helpen wij je graag.
Bel ons of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Vertrouwd. Door onze partners en klanten

 • Google reviews

  • 5.0
   Wat een ontzettend fijne samenwerking hebben wij met Travyk. Ruurd is erg flexibel en heeft veel kennis van zijn vakgebied. Zowel Ruurd als Iwan geven ons de nodige sturing binnen onze plannen, waardoor wij weer nieuwe inzichten krijgen. Op naar een duurzame samenwerking met mooie resultaten.
   Opjewallie Opdrachtgever
  • 5.0
   Wij van Kantoormeubelen Nederland werken vanaf januari 22 met Travyk. Regelmatig hebben we plezierige contacten, waarbij we elke keer weer concluderen dat er een duidelijke groei zit in de resultaten. Travyk is een betrokken en pro-actieve organisatie met medewerkers, die weten waar ze het over hebben. Keep up the good work!
   Kantoormeubelen Nederland Opdrachtgever
  • 5.0
   Goede kennis van zaken, meedenken met ons als klant en altijd een enthousiaste benadering van Ruurd zorgt voor een goede samenwerking. Samen met Travyk gaan we voor het behalen van het beste resultaat!
   Communicatie GO Opdrachtgever
  • 5.0
   Fijn bedrijf om mee samen te werken! Goede kennis van zaken en altijd een persoonlijke benadering van Ruurd en Iwan wat de samenwerking ten goede komt. Dus ben je op zoek naar een online marketing bureau dan kunnen wij Travyk van harte aanbevelen!
   De Mallemok ‘Smokehouse & Grill’ Opdrachtgever
  • 5.0
   Onze samenwerking met Travyk is prima. Fijne mensen met goede ideeën om onze online marketing up-to-date te houden! Wij zijn erg tevreden.
   Sappe Reiniging, onderhoud en renovatie Opdrachtgever
  • 5.0
   Travyk doet voor ons alles achter de schermen op onze website. De samenwerking en het meedenken over het proces voor de nieuwe website en het uitrollen daarvan en daarna. Wij zijn zeer tevreden over Travyk. Ik heb ze daarom in mijn netwerk al meerdere malen genoemd.
   West Specialist in Buitenreiniging Opdrachtgever
  • 5.0
   Travyk gaat altijd voor een resultaatverplichting. Het ultieme voorbeeld van partnerschap, ontwikkeling en strategievorming leidend tot internetsucces. Een proactieve samenwerking waar kennisdeling voorop staat.
   Donker Groep Hoofdkwartier Opdrachtgever
  • 5.0
   Waar voor je geld. Geen loze leuzen en marketing gepraat. Gewoon duidelijke taal die elke ondernemer begrijpt. Transparante prijzen en daadkracht. Twee weken na akkoord offerte alle zaken uitgevoerd en de eerste conversies gerealiseerd. Top werk 👍leuke gasten ook!
   Doozo Leeuwarden Opdrachtgever
  • 5.0
   Geweldig bedrijf, ze denken goed met je mee en zijn heel goed gemotiveerd om jou te helpen.
   Solexverhuur Sloten Opdrachtgever
  • 5.0
   Wat een geweldig bedrijf! Ze hebben onze website geoptimaliseerd op Google, daarnaast is de website veel sneller geworden! Bedankt voor jullie service!👍
   De Goede Specialist in verzekeringen en hypotheken Opdrachtgever

  Kennis delen is macht