4.9

Google bevestigd Lokale SEO update (2019)

We zijn inmiddels een paar jaar verder. Maar deze update is nog steeds mega relevant voor de algoritmes van nu.

SEO

Google heeft de geruchten bevestigd van een ‘lokale zoek update’ die begin november is doorgevoerd. De naam ‘Nov. Lokale Zoek Update 2019’ vloeit voort uit de naam die Google vorig jaar is beginnen te gebruiken voor grote updates ter verbetering van de algemene algoritmes van Google, namelijk: ‘Google Core Update’. Het bedrijf bevestigde via Twitter op 2 december dat het Neural Matching begon te gebruiken in begin november.

Google Search Liaison

Wat betekent dat nou eigenlijk?

Neural Matching stelt Google in staat beter te begrijpen wanneer zoekopdrachten van gebruikers lokale zoekintenties hebben, zelfs wanneer de bedrijfsnaam of bedrijfsbeschrijving niet is opgenomen.

Er zijn geen vereiste wijzigingen die een bedrijf moet aanbrengen als gevolg van deze update. Google verwijst bedrijven naar het lang geleden gepubliceerde lokale basishulpdocument.

Google Search Liaison deel 2

Google heeft via Twitter laten weten dat dit: “Een wereldwijde lancering voor landen en talen over de hele wereld”. Dit had dus niet alleen gevolgen voor Amerikaanse regio’s, maar voor alle landen en talen waarin Google beschikbaar is.

Neural Matching binnen Google

Google zei dat het Neural Matching begon te gebruiken bij het zoeken in 2018 om vragen beter te begrijpen. Net als bij BERT en RankBrain algoritmen, helpt Neural Matching Google de toewijzing van zoekopdrachten aan resultaten te verbeteren, hoewel het verschilt in functie. Danny Sullivan van Google heeft Neural Matching aangeduid als ‘een super synoniem systeem’. Zie Google’s: Neural Matching versus RankBrain hoe Google deze gebruikt voor meer informatie.

Waarom we dit belangrijk vinden.

We hebben nu duidelijk bewijs dat het niet alleen je verbeelding of je datagegevens zijn die positie wijzigingen aantonen met de lokale zoekresultaten. Google zegt dat het nu Neural Matching gebruikt om lokale zoekopdrachten beter te begrijpen en daarom kan Google hierdoor verschillende lokale resultaten laten zien. Vorig jaar zei Sullivan dat Neural Matching 30% van de zoekopdrachten beïnvloedde. Dat is een forse toename!

Het advies van Google blijft hier hetzelfde: relevantie, bekendheid en afstand zijn ‘key’ om goed te scoren in Lokale SEO. Het is alleen dat het begrip van Google van relevantie nu is uitgebreid met Neural Matching.

Update: Voeg vooral schematische opmaak toe over je bedrijfslocatie. Dit helpt Google nog beter begrijpen in welk servicegebied je actief bent met bepaalde diensten / producten.

Wij laten SEO voor je werken

Ons team staat voor je klaar! Heb je moeite om te ranken met je SEO pagina’s?
En ben je op zoek naar een SEO Bureau uit Heerenveen? Dan helpen we je graag.
Bel ons of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Vertrouwd. Door onze partners en klanten

Google reviews

 • 5.0
  Wat een ontzettend fijne samenwerking hebben wij met Travyk. Ruurd is erg flexibel en heeft veel kennis van zijn vakgebied. Zowel Ruurd als Iwan geven ons de nodige sturing binnen onze plannen, waardoor wij weer nieuwe inzichten krijgen. Op naar een duurzame samenwerking met mooie resultaten.
  Opjewallie Opdrachtgever
 • 5.0
  Wij van Kantoormeubelen Nederland werken vanaf januari 22 met Travyk. Regelmatig hebben we plezierige contacten, waarbij we elke keer weer concluderen dat er een duidelijke groei zit in de resultaten. Travyk is een betrokken en pro-actieve organisatie met medewerkers, die weten waar ze het over hebben. Keep up the good work!
  Kantoormeubelen Nederland Opdrachtgever
 • 5.0
  Goede kennis van zaken, meedenken met ons als klant en altijd een enthousiaste benadering van Ruurd zorgt voor een goede samenwerking. Samen met Travyk gaan we voor het behalen van het beste resultaat!
  Communicatie GO Opdrachtgever
 • 5.0
  Fijn bedrijf om mee samen te werken! Goede kennis van zaken en altijd een persoonlijke benadering van Ruurd en Iwan wat de samenwerking ten goede komt. Dus ben je op zoek naar een online marketing bureau dan kunnen wij Travyk van harte aanbevelen!
  De Mallemok ‘Smokehouse & Grill’ Opdrachtgever
 • 5.0
  Onze samenwerking met Travyk is prima. Fijne mensen met goede ideeën om onze online marketing up-to-date te houden! Wij zijn erg tevreden.
  Sappe Reiniging, onderhoud en renovatie Opdrachtgever
 • 5.0
  Travyk doet voor ons alles achter de schermen op onze website. De samenwerking en het meedenken over het proces voor de nieuwe website en het uitrollen daarvan en daarna. Wij zijn zeer tevreden over Travyk. Ik heb ze daarom in mijn netwerk al meerdere malen genoemd.
  West Specialist in Buitenreiniging Opdrachtgever
 • 5.0
  Travyk gaat altijd voor een resultaatverplichting. Het ultieme voorbeeld van partnerschap, ontwikkeling en strategievorming leidend tot internetsucces. Een proactieve samenwerking waar kennisdeling voorop staat.
  Donker Groep Hoofdkwartier Opdrachtgever
 • 5.0
  Waar voor je geld. Geen loze leuzen en marketing gepraat. Gewoon duidelijke taal die elke ondernemer begrijpt. Transparante prijzen en daadkracht. Twee weken na akkoord offerte alle zaken uitgevoerd en de eerste conversies gerealiseerd. Top werk 👍leuke gasten ook!
  Doozo Leeuwarden Opdrachtgever
 • 5.0
  Geweldig bedrijf, ze denken goed met je mee en zijn heel goed gemotiveerd om jou te helpen.
  Solexverhuur Sloten Opdrachtgever
 • 5.0
  Wat een geweldig bedrijf! Ze hebben onze website geoptimaliseerd op Google, daarnaast is de website veel sneller geworden! Bedankt voor jullie service!👍
  De Goede Specialist in verzekeringen en hypotheken Opdrachtgever

Kennis delen is macht