4.9

Google Glitch van 11 en 12 augustus 2020

Google leed aan een storing die de zoekkwaliteit negatief beïnvloedde. Dit was dus geen update, het was een fout die inmiddels herstelt is.

Google leed aan een storing die de zoekkwaliteit negatief beïnvloedde. Dit was dus geen update, het was een fout die inmiddels herstelt is. Velen vermoedde dat het een update was, maar dat was niet het geval. Google kwam vrij snel met een berichtgeving dat het een fout vanuit hun kant was. De details van de storing zijn (nog) niet bekend, maar is in de tussentijd wel verholpen!

Een Twitter bericht van John Mueller namens Google

Tweet vanuit Google

Officiële uitleg van Google Webmasters

“Maandag hebben we een probleem met onze indexeringssystemen vastgesteld dat van invloed was op de zoekresultaten van Google. Nadat het probleem was vastgesteld, werd het onmiddellijk verholpen door onze ‘Site Reliability Engineers’ en is het inmiddels verholpen.
Bedankt voor je geduld!”

Google Webmasters

Voorbeeld van de Google Glitch

Impact van de zoekmachine glitch

 • Het probleem veroorzaakte slechte zoekresultaten die in sommige gevallen niet klopten

 • Het rangschikte de pagina’s niet in de correcte (relevante) volgorde

Aan de rechterkans staat een voorbeeld van de glitch.

Wat is er gebeurd?

Google heeft een systeem voor het crawlen en indexeren van websites dat cafeïne heet. De glitch lijkt uit Cafeïne te komen, maar dat is nog niet officieel bevestigt. Dus wat er exact gebeurd is, is nog gokken en gissen. Hier onder volgt meer uitleg over het nieuwe indexeringssysteem van Google.

Cafeïne-indexeringssysteem

Dankzij cafeïne kon Google gegevens sneller dan ooit tevoren verwerken. Dit cafeïne-indexeringssysteem stelde Google in staat om continu het hele web in realtime te indexeren. Met een frissere index zou Google dan meer actuele zoekresultaten kunnen tonen.

“Om de evolutie van internet bij te houden en aan de stijgende verwachtingen van gebruikers te voldoen, hebben we cafeïne ontwikkeld. De onderstaande afbeelding illustreert hoe ons oude indexeringssysteem werkte in vergelijking met cafeïne”

Carrie Grimes, Software Engineer – Googlea

cafeine indexeringssysteem
Semrush sensor voor de Google Glitch

Conclusie?

Als het je was opgevallen dat de zoekresultaten niet corresponderen met de opgegeven zoekopdracht, dan heb je dat goed gezien! Ben je op de bewuste maandag 11 augustus ranks kwijtgeraakt voor jou belangrijkste pagina’s en diensten? Wij hebben het gemonitord voor onze klanten en zien dat de kleine ‘drops’ in ranks na een dag of twee al weer hersteld zijn!

Wij laten SEO voor je werken

Ons team staat voor je klaar! Heb je moeite om te ranken met je SEO pagina’s?
En ben je op zoek naar een SEO Bureau uit Heerenveen? Dan helpen we je graag.
Bel ons of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Vertrouwd. Door onze partners en klanten

 • Google reviews

  • 5.0
   Wat een ontzettend fijne samenwerking hebben wij met Travyk. Ruurd is erg flexibel en heeft veel kennis van zijn vakgebied. Zowel Ruurd als Iwan geven ons de nodige sturing binnen onze plannen, waardoor wij weer nieuwe inzichten krijgen. Op naar een duurzame samenwerking met mooie resultaten.
   Opjewallie Opdrachtgever
  • 5.0
   Wij van Kantoormeubelen Nederland werken vanaf januari 22 met Travyk. Regelmatig hebben we plezierige contacten, waarbij we elke keer weer concluderen dat er een duidelijke groei zit in de resultaten. Travyk is een betrokken en pro-actieve organisatie met medewerkers, die weten waar ze het over hebben. Keep up the good work!
   Kantoormeubelen Nederland Opdrachtgever
  • 5.0
   Goede kennis van zaken, meedenken met ons als klant en altijd een enthousiaste benadering van Ruurd zorgt voor een goede samenwerking. Samen met Travyk gaan we voor het behalen van het beste resultaat!
   Communicatie GO Opdrachtgever
  • 5.0
   Fijn bedrijf om mee samen te werken! Goede kennis van zaken en altijd een persoonlijke benadering van Ruurd en Iwan wat de samenwerking ten goede komt. Dus ben je op zoek naar een online marketing bureau dan kunnen wij Travyk van harte aanbevelen!
   De Mallemok ‘Smokehouse & Grill’ Opdrachtgever
  • 5.0
   Onze samenwerking met Travyk is prima. Fijne mensen met goede ideeën om onze online marketing up-to-date te houden! Wij zijn erg tevreden.
   Sappe Reiniging, onderhoud en renovatie Opdrachtgever
  • 5.0
   Travyk doet voor ons alles achter de schermen op onze website. De samenwerking en het meedenken over het proces voor de nieuwe website en het uitrollen daarvan en daarna. Wij zijn zeer tevreden over Travyk. Ik heb ze daarom in mijn netwerk al meerdere malen genoemd.
   West Specialist in Buitenreiniging Opdrachtgever
  • 5.0
   Travyk gaat altijd voor een resultaatverplichting. Het ultieme voorbeeld van partnerschap, ontwikkeling en strategievorming leidend tot internetsucces. Een proactieve samenwerking waar kennisdeling voorop staat.
   Donker Groep Hoofdkwartier Opdrachtgever
  • 5.0
   Waar voor je geld. Geen loze leuzen en marketing gepraat. Gewoon duidelijke taal die elke ondernemer begrijpt. Transparante prijzen en daadkracht. Twee weken na akkoord offerte alle zaken uitgevoerd en de eerste conversies gerealiseerd. Top werk 👍leuke gasten ook!
   Doozo Leeuwarden Opdrachtgever
  • 5.0
   Geweldig bedrijf, ze denken goed met je mee en zijn heel goed gemotiveerd om jou te helpen.
   Solexverhuur Sloten Opdrachtgever
  • 5.0
   Wat een geweldig bedrijf! Ze hebben onze website geoptimaliseerd op Google, daarnaast is de website veel sneller geworden! Bedankt voor jullie service!👍
   De Goede Specialist in verzekeringen en hypotheken Opdrachtgever

  Kennis delen is macht