4.9

Google januari 2020 core update

De bevestiging van Google is binnen.. De core update van januari 2020 is maandag 13 januari begonnen en is op donderdag 16 januari grotendeels uitgerold. Tijdens het uitrollen van de core update heeft Google aangegeven dat de update grotendeels voltooid is, echter kan het, net als andere grote updates van Google, circa twee weken duren voordat het volledig voltooid is. Zie jij grote pieken en dalen in je Google Analytics of andere meetprogramma’s? Schrik niet.. Het kan heel goed dat de core update van januari 2020 daar invloed op heeft gehad.

Wat is er veranderd tijdens de update?

Je zal na het lezen van bovenstaande vast afvragen wat deze update inhoudt en welke verwachte impact het heeft. Helaas, daar is weinig tot niets over bekend. Het zorgt wel voor de nodige opschudding binnen de ‘SEO community’s’. De statistieken, grafieken (zie afbeelding vanuit onze eigen SEMrush) en de discussies die gevoerd worden op forums bevestigen dat het een grote update is met de nodige impact.

Positieve Graviek vanuit Semrush

Negatieve of positieve impact?

Google heeft advies gegeven over wat je moet overwegen als je in het verleden negatief bent beïnvloed door een core update. Er zijn geen specifieke acties die moeten worden ondernomen om je ranking te herstellen. In feite hoeft de negatieve impact niet te betekenen dat er iets mis is met de website of de (landings)pagina’s. Google heeft een lijst met vragen aangeboden om te ‘voorspellen’ of je site getroffen kan worden door een core update.

Negatieve grafiek vanuit Semrush

Voor nu lijkt het ons verstandig om vooral rustig te blijven en zodra er meer bekend is vanuit Google over de core update van januari 2020 kan er gehandeld worden op de vernieuwde ‘Ranking Algoritmes’ van Google.

Marco van der Werf

Wij laten SEO voor je werken

Ons team staat voor je klaar! Heb je moeite om te ranken met je SEO pagina’s?
En ben je op zoek naar een SEO Bureau uit Heerenveen? Dan helpen we je graag.
Bel ons of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Vertrouwd. Door onze partners en klanten

 • Google reviews

  • 5.0
   Wat een ontzettend fijne samenwerking hebben wij met Travyk. Ruurd is erg flexibel en heeft veel kennis van zijn vakgebied. Zowel Ruurd als Iwan geven ons de nodige sturing binnen onze plannen, waardoor wij weer nieuwe inzichten krijgen. Op naar een duurzame samenwerking met mooie resultaten.
   Opjewallie Opdrachtgever
  • 5.0
   Wij van Kantoormeubelen Nederland werken vanaf januari 22 met Travyk. Regelmatig hebben we plezierige contacten, waarbij we elke keer weer concluderen dat er een duidelijke groei zit in de resultaten. Travyk is een betrokken en pro-actieve organisatie met medewerkers, die weten waar ze het over hebben. Keep up the good work!
   Kantoormeubelen Nederland Opdrachtgever
  • 5.0
   Goede kennis van zaken, meedenken met ons als klant en altijd een enthousiaste benadering van Ruurd zorgt voor een goede samenwerking. Samen met Travyk gaan we voor het behalen van het beste resultaat!
   Communicatie GO Opdrachtgever
  • 5.0
   Fijn bedrijf om mee samen te werken! Goede kennis van zaken en altijd een persoonlijke benadering van Ruurd en Iwan wat de samenwerking ten goede komt. Dus ben je op zoek naar een online marketing bureau dan kunnen wij Travyk van harte aanbevelen!
   De Mallemok ‘Smokehouse & Grill’ Opdrachtgever
  • 5.0
   Onze samenwerking met Travyk is prima. Fijne mensen met goede ideeën om onze online marketing up-to-date te houden! Wij zijn erg tevreden.
   Sappe Reiniging, onderhoud en renovatie Opdrachtgever
  • 5.0
   Travyk doet voor ons alles achter de schermen op onze website. De samenwerking en het meedenken over het proces voor de nieuwe website en het uitrollen daarvan en daarna. Wij zijn zeer tevreden over Travyk. Ik heb ze daarom in mijn netwerk al meerdere malen genoemd.
   West Specialist in Buitenreiniging Opdrachtgever
  • 5.0
   Travyk gaat altijd voor een resultaatverplichting. Het ultieme voorbeeld van partnerschap, ontwikkeling en strategievorming leidend tot internetsucces. Een proactieve samenwerking waar kennisdeling voorop staat.
   Donker Groep Hoofdkwartier Opdrachtgever
  • 5.0
   Waar voor je geld. Geen loze leuzen en marketing gepraat. Gewoon duidelijke taal die elke ondernemer begrijpt. Transparante prijzen en daadkracht. Twee weken na akkoord offerte alle zaken uitgevoerd en de eerste conversies gerealiseerd. Top werk 👍leuke gasten ook!
   Doozo Leeuwarden Opdrachtgever
  • 5.0
   Geweldig bedrijf, ze denken goed met je mee en zijn heel goed gemotiveerd om jou te helpen.
   Solexverhuur Sloten Opdrachtgever
  • 5.0
   Wat een geweldig bedrijf! Ze hebben onze website geoptimaliseerd op Google, daarnaast is de website veel sneller geworden! Bedankt voor jullie service!👍
   De Goede Specialist in verzekeringen en hypotheken Opdrachtgever

  Kennis delen is macht