Marketing in begrijpelijke taal
Jouw externe collega
Binnen no time reactie

Google januari 2020 core update

Google januari 2020 core update

De bevestiging van Google is binnen.. De core update van januari 2020 is maandag 13 januari begonnen en is op donderdag 16 januari grotendeels uitgerold. Tijdens het uitrollen van de core update heeft Google aangegeven dat de update grotendeels voltooid is, echter kan het, net als andere grote updates van Google, circa twee weken duren voordat het volledig voltooid is. Zie jij grote pieken en dalen in je Google Analytics of andere meetprogramma’s? Schrik niet.. Het kan heel goed dat de core update van januari 2020 daar invloed op heeft gehad.

Wat is er veranderd tijdens de update?

Je zal na het lezen van bovenstaande vast afvragen wat deze update inhoudt en welke verwachte impact het heeft. Helaas, daar is weinig tot niets over bekend. Het zorgt wel voor de nodige opschudding binnen de ‘SEO community’s’. De statistieken, grafieken (zie afbeelding vanuit onze eigen SEMrush) en de discussies die gevoerd worden op forums bevestigen dat het een grote update is met de nodige impact.

Google core update januari 2020 - Ranking stijging
Positieve impact voor een dienstverlener vanuit SEMrush

Negatieve of positieve impact?

Google heeft advies gegeven over wat je moet overwegen als je in het verleden negatief bent beïnvloed door een core update. Er zijn geen specifieke acties die moeten worden ondernomen om je ranking te herstellen. In feite hoeft de negatieve impact niet te betekenen dat er iets mis is met de website of de (landings)pagina’s. Google heeft een lijst met vragen aangeboden om te ‘voorspellen’ of je site getroffen kan worden door een core update.

Google core update januari 2020 - Ranking daling
Negatieve impact voor een blogsite vanuit SEMrush

Voor nu lijkt het ons verstandig om vooral rustig te blijven en zodra er meer bekend is vanuit Google over de core update van januari 2020 kan er gehandeld worden op de vernieuwde ‘Ranking Algoritmes’ van Google.