4.9

FAQ pagina’s maken met Yoast SEO

Dankzij de Yoast SEO plug-in is het een stuk makkelijker om een goede FAQ pagina te maken.

Het hebben van antwoorden op veelgestelde vragen binnen je pagina draagt bij aan positieve resultaten binnen Google. Dankzij de Yoast SEO plug-in is de inspanning om daarmee een FAQ te realiseren een stuk minder groot geworden. 

Hoe werkt een FAQ pagina voor Google? 

Google probeert een vraag van een zoeker te koppelen aan een antwoord van een bron. Als je je  vragen en antwoorden markeert met gestructureerde FAQ-gegevens, vertel je in principe de zoekmachines dat een bepaalde kleine zin een vraag is en dat een bepaalde paragraaf het antwoord is. Al deze vragen en antwoorden moeten betrekking hebben op het hoofdonderwerp van de pagina.

De komst van gesproken zoekopdrachten zorgt er voor dat op “alinea’s gebaseerde inhoud” helemaal in trek is. Eén van de redenen? Google is op zoek naar eenvoudig te begrijpen, op blokken gebaseerde inhoud die het kan gebruiken om vragen van gebruikers rechtstreeks in de zoekmachine te beantwoorden – of door het hardop uit te spreken.

Een gestructureerde gegevensblok 

Veelgestelde vragen pagina’s helpen niet alleen alle vragen van je (potentiële) klant te beantwoorden, maar ze bieden ook een geweldige manier om je inhoud te laten opvallen in zoekresultaten. Meestal betekent dit dat je veel extra werk moet verzetten om dat te realiseren. Je hebt het vast wel eens gezien dat als je ergens op zoekt binnen Google dat er een antwoord bovenin de pagina gepresenteerd wordt, zonder dat je ergens op hoeft te klikken (zie afbeelding). Dit noemt Google ‘featured snippets‘, die gevormd worden door ‘structured data

vraag en antwoord serp

In dit geval betekent dit dat je geldige FAQ-schema gegevens moet toevoegen aan je pagina als je wilt dat Google je FAQ in de zoekresultaten benadrukt. Dat klinkt als iets ingewikkelds, maar gelukkig maakt Yoast SEO het publiceren van in aanmerking komende FAQ-pagina’s zo simpel als een fluitje van een cent. Het enige dat je nodig hebt is de WordPress Block Editor en het inhoudsblok van Yoast SEO FAQ! Deze gestructureerde gegevensblokken kan je dan toevoegen aan je FAQ pagina en vice versa.

Waarom is dit zo belangrijk?

Zowel mensen als machines zijn dol op blok gebaseerde inhoud. De korte, maar krachtige, inhoud is vaak alomvattend en makkelijk tot je te nemen. Door met de Block Editor in WordPress te werken, kan je snel een mooie pagina samenstellen. Kies eenvoudig het type blok dat je nodig hebt en vul het in. 

De Yoast SEO content blokken zijn gemakkelijk te gebruiken omdat ze voor zichzelf spreken. Verzamel je vragen en antwoorden, voeg een FAQ toe aan je pagina en vul de pagina in. Denk echter wel na over wat je met de pagina wilt bereiken. De pagina moet geen verzamelpunt zijn voor willekeurige vragen die uw gebruikers mogelijk hebben, het moet gericht zijn op de inhoud van de betreffende pagina.

Instructie video van Yoast SEO

Vond je wat je gelezen hebt lastig te volgen? Geen man overboord… Yoast is zo vriendelijk geweest een Screencast te publiceren op YouTube om stapsgewijs de Yoast SEO content blokken in te richten voor Google en hoe deze gestructureerde gegevens door Google worden opgepakt.

Screencast van Yoast Academy

Dennis
Erik de Jager
Arjen
Cindy Hoomans
Jort van Deutekom

Wij laten SEO voor je werken

Ons team staat voor je klaar! Heb je moeite om te ranken met je SEO pagina’s?
En ben je op zoek naar een SEO Bureau uit Heerenveen? Dan helpen we je graag.
Bel ons of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Vertrouwd. Door onze partners en klanten

 • Google reviews

  • 5.0
   Wat een ontzettend fijne samenwerking hebben wij met Travyk. Ruurd is erg flexibel en heeft veel kennis van zijn vakgebied. Zowel Ruurd als Iwan geven ons de nodige sturing binnen onze plannen, waardoor wij weer nieuwe inzichten krijgen. Op naar een duurzame samenwerking met mooie resultaten.
   Opjewallie Opdrachtgever
  • 5.0
   Wij van Kantoormeubelen Nederland werken vanaf januari 22 met Travyk. Regelmatig hebben we plezierige contacten, waarbij we elke keer weer concluderen dat er een duidelijke groei zit in de resultaten. Travyk is een betrokken en pro-actieve organisatie met medewerkers, die weten waar ze het over hebben. Keep up the good work!
   Kantoormeubelen Nederland Opdrachtgever
  • 5.0
   Goede kennis van zaken, meedenken met ons als klant en altijd een enthousiaste benadering van Ruurd zorgt voor een goede samenwerking. Samen met Travyk gaan we voor het behalen van het beste resultaat!
   Communicatie GO Opdrachtgever
  • 5.0
   Fijn bedrijf om mee samen te werken! Goede kennis van zaken en altijd een persoonlijke benadering van Ruurd en Iwan wat de samenwerking ten goede komt. Dus ben je op zoek naar een online marketing bureau dan kunnen wij Travyk van harte aanbevelen!
   De Mallemok ‘Smokehouse & Grill’ Opdrachtgever
  • 5.0
   Onze samenwerking met Travyk is prima. Fijne mensen met goede ideeën om onze online marketing up-to-date te houden! Wij zijn erg tevreden.
   Sappe Reiniging, onderhoud en renovatie Opdrachtgever
  • 5.0
   Travyk doet voor ons alles achter de schermen op onze website. De samenwerking en het meedenken over het proces voor de nieuwe website en het uitrollen daarvan en daarna. Wij zijn zeer tevreden over Travyk. Ik heb ze daarom in mijn netwerk al meerdere malen genoemd.
   West Specialist in Buitenreiniging Opdrachtgever
  • 5.0
   Travyk gaat altijd voor een resultaatverplichting. Het ultieme voorbeeld van partnerschap, ontwikkeling en strategievorming leidend tot internetsucces. Een proactieve samenwerking waar kennisdeling voorop staat.
   Donker Groep Hoofdkwartier Opdrachtgever
  • 5.0
   Waar voor je geld. Geen loze leuzen en marketing gepraat. Gewoon duidelijke taal die elke ondernemer begrijpt. Transparante prijzen en daadkracht. Twee weken na akkoord offerte alle zaken uitgevoerd en de eerste conversies gerealiseerd. Top werk 👍leuke gasten ook!
   Doozo Leeuwarden Opdrachtgever
  • 5.0
   Geweldig bedrijf, ze denken goed met je mee en zijn heel goed gemotiveerd om jou te helpen.
   Solexverhuur Sloten Opdrachtgever
  • 5.0
   Wat een geweldig bedrijf! Ze hebben onze website geoptimaliseerd op Google, daarnaast is de website veel sneller geworden! Bedankt voor jullie service!👍
   De Goede Specialist in verzekeringen en hypotheken Opdrachtgever

  Kennis delen is macht