4.9

Aankondiging: Google-tag en Tag Manager

Google heeft een nieuwe tag aangekondigd die de Google Analytics: GA4 Configuration-tag zal vervangen. Wij vertellen jou hieronder meer over.

Onder marketeers was het een veel gehoord irritatiepuntje, de GA4 configuratie in Google Tag Manager (GTM). Gelukkig zag Google dit ook en wordt deze toepassing nu geupdatet met de nieuwe Google-tag.

De Google-tag: een nieuwe manier om gegevens te verzamelen

Google heeft een nieuwe tag aangekondigd die de Google Analytics: GA4 Configuration-tag zal vervangen. De Google-tag heeft een aantal voordelen ten opzichte van de oude tag, zoals verbeterde integratie met andere Google-producten en instellingenvariabelen.

De Google-tag zal de manier waarop marketeers gegevens verzamelen hoogstwaarschijnlijk veranderen.

Wat is de Google-tag?

De Google-tag is een JavaScript-tag die wordt gebruikt om gegevens van websites en apps naar Google te sturen. De tag kan worden gebruikt om gegevens te verzamelen voor Google Analytics, Google Ads, server side tagging, en andere Google-producten.

De Google-tag vervangt de Google Analytics: GA4 Configuration-tag. De oude tag was een beetje complex en moeilijk te gebruiken. De Google-tag is eenvoudiger en gemakkelijker te implementeren.

Wat zijn de voordelen van de Google-tag?

De Google-tag heeft een aantal voordelen ten opzichte van de oude tag, waaronder:

 • Verbeterde integratie met andere Google-producten: De Google-tag kan gegevens naar meerdere Google-producten sturen. Dit betekent dat je met één tag gegevens kunt verzamelen voor Google Analytics, Google Ads, en andere Google-producten.

 • Instellingsvariabelen: De Google-tag heeft instellingenvariabelen. Dit betekent dat je instellingen kunt hergebruiken bij verschillende tags. Dit kan veel tijd besparen.

Wat betekent dit voor marketeers?

De Google-tag maakt het voor marketeers gemakkelijker om gegevens van hun websites en apps te verzamelen. Dit kan hen helpen om hun marketingcampagnes beter te begrijpen en te verbeteren.

Voorbeeld

Stel je hebt een website en je wilt weten hoeveel mensen op je website komen. Je kunt daarvoor de Google-tag gebruiken om een paginaweergave-evenement te verzenden naar Google Analytics.

Met de oude tag moest je een aparte tag instellen voor Google Analytics. Met de Google-tag kun je de instellingen voor de paginaweergave-evenementen gebruiken voor alle Google-producten die je wilt gebruiken.

Hoe implementeer je de Google-tag?

De Google-tag kan worden geïmplementeerd in Google Tag Manager. Je kunt de tag vinden in de bibliotheek van Google Tag Manager.

Om de tag te implementeren, hoef je alleen maar de tag te slepen en neer te zetten op een blad in Google Tag Manager. Vervolgens moet je de instellingen van de tag configureren.

De instellingen van de tag zijn vrij eenvoudig. Je moet de Tag-ID van de tag invoeren, evenals de doelen waarnaar je gegevens wilt verzenden.

Voorspelling

De Google-tag heeft het potentieel om de manier waarop marketeers gegevens verzamelen te veranderen. De verbeterde integratie met andere Google-producten, de instellingenvariabelen en de eenvoudigere interface kunnen het voor marketeers gemakkelijker maken om gegevens te verzamelen.

Hier zijn enkele specifieke voorspellingen over hoe de Google-tag de toekomst van marketing kan beïnvloeden:

 • Verbeterde integratie met andere Google-producten kan het voor online marketeers gemakkelijker maken om verbeterde overzichten van hun klanten te maken. Marketeers kunnen bijvoorbeeld gegevens uit hun website, app, en Google Ads-campagnes combineren om een ​​volledig beeld te krijgen van hun klanten.

 • Instellingsvariabelen kunnen het voor marketeers gemakkelijker maken om aangepaste tags te maken die aan hun specifieke behoeften voldoen. We kunnen bijvoorbeeld een aangepaste tag maken om gegevens te verzamelen over een specifieke actie, zoals een aankoop of een lead.

 • De over het algemeen eenvoudigere Google-tag kan het voor meer marketeers gemakkelijker maken om met tagbeheer te beginnen. Tagbeheer is een belangrijk hulpmiddel voor marketeers, maar het kan ook complex zijn voor beginners. De Google-tag kan het voor marketeers gemakkelijker maken om met tagbeheer te beginnen, waardoor meer marketeers gegevens kunnen verzamelen en gebruiken.

Marco van der Werf

Meer conversie?

Ons team staat voor je klaar! Wil je beter online gevonden worden en meer conversies binnen krijgen? Dan helpen onze specialisten je graag.
Bel ons of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Vertrouwd. Door onze partners en klanten

Google reviews

 • 5.0
  Wat een ontzettend fijne samenwerking hebben wij met Travyk. Ruurd is erg flexibel en heeft veel kennis van zijn vakgebied. Zowel Ruurd als Iwan geven ons de nodige sturing binnen onze plannen, waardoor wij weer nieuwe inzichten krijgen. Op naar een duurzame samenwerking met mooie resultaten.
  Opjewallie Opdrachtgever
 • 5.0
  Wij van Kantoormeubelen Nederland werken vanaf januari 22 met Travyk. Regelmatig hebben we plezierige contacten, waarbij we elke keer weer concluderen dat er een duidelijke groei zit in de resultaten. Travyk is een betrokken en pro-actieve organisatie met medewerkers, die weten waar ze het over hebben. Keep up the good work!
  Kantoormeubelen Nederland Opdrachtgever
 • 5.0
  Goede kennis van zaken, meedenken met ons als klant en altijd een enthousiaste benadering van Ruurd zorgt voor een goede samenwerking. Samen met Travyk gaan we voor het behalen van het beste resultaat!
  Communicatie GO Opdrachtgever
 • 5.0
  Fijn bedrijf om mee samen te werken! Goede kennis van zaken en altijd een persoonlijke benadering van Ruurd en Iwan wat de samenwerking ten goede komt. Dus ben je op zoek naar een online marketing bureau dan kunnen wij Travyk van harte aanbevelen!
  De Mallemok ‘Smokehouse & Grill’ Opdrachtgever
 • 5.0
  Onze samenwerking met Travyk is prima. Fijne mensen met goede ideeën om onze online marketing up-to-date te houden! Wij zijn erg tevreden.
  Sappe Reiniging, onderhoud en renovatie Opdrachtgever
 • 5.0
  Travyk doet voor ons alles achter de schermen op onze website. De samenwerking en het meedenken over het proces voor de nieuwe website en het uitrollen daarvan en daarna. Wij zijn zeer tevreden over Travyk. Ik heb ze daarom in mijn netwerk al meerdere malen genoemd.
  West Specialist in Buitenreiniging Opdrachtgever
 • 5.0
  Travyk gaat altijd voor een resultaatverplichting. Het ultieme voorbeeld van partnerschap, ontwikkeling en strategievorming leidend tot internetsucces. Een proactieve samenwerking waar kennisdeling voorop staat.
  Donker Groep Hoofdkwartier Opdrachtgever
 • 5.0
  Waar voor je geld. Geen loze leuzen en marketing gepraat. Gewoon duidelijke taal die elke ondernemer begrijpt. Transparante prijzen en daadkracht. Twee weken na akkoord offerte alle zaken uitgevoerd en de eerste conversies gerealiseerd. Top werk 👍leuke gasten ook!
  Doozo Leeuwarden Opdrachtgever
 • 5.0
  Geweldig bedrijf, ze denken goed met je mee en zijn heel goed gemotiveerd om jou te helpen.
  Solexverhuur Sloten Opdrachtgever
 • 5.0
  Wat een geweldig bedrijf! Ze hebben onze website geoptimaliseerd op Google, daarnaast is de website veel sneller geworden! Bedankt voor jullie service!👍
  De Goede Specialist in verzekeringen en hypotheken Opdrachtgever

Kennis delen is macht