Marketing in begrijpelijke taal
Jouw externe collega
Binnen no time reactie

Aankondiging: Google-tag en Tag Manager

Aankondiging: Google-tag en Tag Manager

Onder marketeers was het een veel gehoord irritatiepuntje, de GA4 configuratie in Google Tag Manager (GTM). Gelukkig zag Google dit ook en wordt deze toepassing nu geupdatet met de nieuwe Google-tag.

De Google-tag: een nieuwe manier om gegevens te verzamelen

Google heeft een nieuwe tag aangekondigd die de Google Analytics: GA4 Configuration-tag zal vervangen. De Google-tag heeft een aantal voordelen ten opzichte van de oude tag, zoals verbeterde integratie met andere Google-producten en instellingenvariabelen.

De Google-tag zal de manier waarop marketeers gegevens verzamelen hoogstwaarschijnlijk veranderen.

Wat is de Google-tag?

De Google-tag is een JavaScript-tag die wordt gebruikt om gegevens van websites en apps naar Google te sturen. De tag kan worden gebruikt om gegevens te verzamelen voor Google Analytics, Google Ads, server side tagging, en andere Google-producten.

De Google-tag vervangt de Google Analytics: GA4 Configuration-tag. De oude tag was een beetje complex en moeilijk te gebruiken. De Google-tag is eenvoudiger en gemakkelijker te implementeren.

Wat zijn de voordelen van de Google-tag?

De Google-tag heeft een aantal voordelen ten opzichte van de oude tag, waaronder:

  • Verbeterde integratie met andere Google-producten: De Google-tag kan gegevens naar meerdere Google-producten sturen. Dit betekent dat je met één tag gegevens kunt verzamelen voor Google Analytics, Google Ads, en andere Google-producten.
  • Instellingsvariabelen: De Google-tag heeft instellingenvariabelen. Dit betekent dat je instellingen kunt hergebruiken bij verschillende tags. Dit kan veel tijd besparen.

Wat betekent dit voor marketeers?

De Google-tag maakt het voor marketeers gemakkelijker om gegevens van hun websites en apps te verzamelen. Dit kan hen helpen om hun marketingcampagnes beter te begrijpen en te verbeteren.

Voorbeeld

Stel je hebt een website en je wilt weten hoeveel mensen op je website komen. Je kunt daarvoor de Google-tag gebruiken om een paginaweergave-evenement te verzenden naar Google Analytics.

Met de oude tag moest je een aparte tag instellen voor Google Analytics. Met de Google-tag kun je de instellingen voor de paginaweergave-evenementen gebruiken voor alle Google-producten die je wilt gebruiken.

Hoe implementeer je de Google-tag?

De Google-tag kan worden geïmplementeerd in Google Tag Manager. Je kunt de tag vinden in de bibliotheek van Google Tag Manager.

Om de tag te implementeren, hoef je alleen maar de tag te slepen en neer te zetten op een blad in Google Tag Manager. Vervolgens moet je de instellingen van de tag configureren.

De instellingen van de tag zijn vrij eenvoudig. Je moet de Tag-ID van de tag invoeren, evenals de doelen waarnaar je gegevens wilt verzenden.

Voorspelling

De Google-tag heeft het potentieel om de manier waarop marketeers gegevens verzamelen te veranderen. De verbeterde integratie met andere Google-producten, de instellingenvariabelen en de eenvoudigere interface kunnen het voor marketeers gemakkelijker maken om gegevens te verzamelen.

Hier zijn enkele specifieke voorspellingen over hoe de Google-tag de toekomst van marketing kan beïnvloeden:

  • Verbeterde integratie met andere Google-producten kan het voor online marketeers gemakkelijker maken om verbeterde overzichten van hun klanten te maken. Marketeers kunnen bijvoorbeeld gegevens uit hun website, app, en Google Ads-campagnes combineren om een ​​volledig beeld te krijgen van hun klanten.
  • Instellingsvariabelen kunnen het voor marketeers gemakkelijker maken om aangepaste tags te maken die aan hun specifieke behoeften voldoen. We kunnen bijvoorbeeld een aangepaste tag maken om gegevens te verzamelen over een specifieke actie, zoals een aankoop of een lead.
  • De over het algemeen eenvoudigere Google-tag kan het voor meer marketeers gemakkelijker maken om met tagbeheer te beginnen. Tagbeheer is een belangrijk hulpmiddel voor marketeers, maar het kan ook complex zijn voor beginners. De Google-tag kan het voor marketeers gemakkelijker maken om met tagbeheer te beginnen, waardoor meer marketeers gegevens kunnen verzamelen en gebruiken.