Marketing in begrijpelijke taal
Jouw externe collega
Binnen no time reactie

SDG 13: Duurzame Marketing

SDG 13: Duurzame Marketing

Online marketing is van deze tijd, en zal de komende jaren ook niet verdwijnen. Integendeel, het belang van een goede online aanwezigheid wordt alleen maar groter. Wij zien het als onze plicht om de behoefte naar goede online marketing op een duurzame manier in te vullen. 

CO2 uitstoot inzichtelijk maken

Om te garanderen dat onze online marketing en ons bedrijf geen negatieve effecten heeft voor de aarde waarop we leven, hebben we met de Milieubarometer onze CO2-voetafdruk in kaart gebracht. Hieruit bleek dat we (als klein bedrijf) 5,5 ton CO2 (!) uitstoten per jaar. 

SDG 13: Duurzame Marketing 2 SDG 13: Duurzame MarketingOfficieel milieubarometer bedrijf

Verminderen van onze CO2 uitstoot

Aan de hand van de uitgebreide inzichten uit de Milieubarometer passen we onze bedrijfsvoering aan. Op deze manier verminderen we voortdurend onze CO2 uitstoot.

Ondanks dat verminderen een goede eerste stap is, is het niet het eindpunt. We worden namelijk pas écht blij van klimaatneutrale online marketing. Op het moment doen we het volgende:

  • Tanken onze auto’s volledig CO2 neutraal 
  • Papierloos kantoor 
  • Minimaliseren woon- werk verkeer door te fietsen of thuis te werken
  • Groen Gas en elektra

SDG 13: Duurzame Marketing 3 SDG 13: Duurzame MarketingCO2 neutraal wagenpark door BP target neutral

CO2 neutraal zijn

We zijn continue bezig met het verminderen van onze uitstoot, maar hebben dus nog wel degelijk uitstoot. Daarom hebben we via Ecomatcher onze uitstoot gecompenseerd, waardoor we vanaf juli 2020 100% CO2 neutrale online marketing bieden! Op het moment hebben we 520 bomen over de hele wereld laten platen die jaarlijks minimaal 16.5 ton CO2 compenseren.

SDG 13: Duurzame Marketing 4 SDG 13: Duurzame Marketing
520 bomen die globaal gepland zijn

Overige Klimaatorganisaties die Travyk steunt

  • Greenpeace
  • WNF
  • Justdiggit.org
  • Oceancleanup

Doelstelling van Travyk rondom klimaat

Doelstelling

Onze doelstelling is simpel: we willen in 2025 513% CO2 positieve online marketing aanbieden! Dit houdt in dat we meer dan zes keer zoveel CO2 gaan compenseren, vergeleken met wat we uitstoten.

De bijpassende SDG

SDG 13: Klimaatactie

Door CO2 neutrale, en op termijn CO2 positieve, online marketing aan te bieden verminderen we de belasting op het klimaat.

SDG 13: Duurzame Marketing 5 SDG 13: Duurzame Marketing

Ook meer conversie?

Ben jij benieuwd welke online marketing voordelen jij allemaal kan halen uit je website of webshop? Wij helpen je graag.

Neem contact met ons op!

Over Travyk

Travyk, een duurzaam Online Marketing bureau uit Heerenveen dat is ontstaan uit passie om ondernemers in de regio Friesland e.o. slimmer te maken. Voor Travyk geldt: eerst de relatie en dan de prestatie. Ook doen we graag iets terug voor mens en milieu! Lees meer