Marketing in begrijpelijke taal
Jouw externe collega
Binnen no time reactie

De Google Guaranteed badge, hoe ontvang je het?

De Google Guaranteed badge, hoe ontvang je het?

Nouja, het is niet zozeer ‘ontvangen’, maar betalen om te ontvangen. De Google Guaranteed badge was in eerste instantie alleen beschikbaar bij de lokale diensten advertenties. Maar nu wordt het ook aangeboden als upgrade voor jouw Google Mijn Bedrijf profiel. Op dit moment is deze upgrade alleen nog maar beschikbaar in Noord-Amerika en hij is niet gratis. Je betaalt er $50,- per maand voor, das niet mis.

Wat houdt de Google Guaranteed badge in?

De Google Guaranteed badge is als het ware een ‘garantie’ die wordt aangeboden vanuit Google. Als je als consument via de lokale diensten advertenties of via de Google Assistent een dienst hebt afgenomen bij een bedrijf dat gekenmerkt wordt door een Google Guaranteed badge, dan kan de consument een claim bij Google indienen wanneer zij niet tevreden zijn met de geleverde dienst(en) of als er iets mis is. Claims kunnen ingediend worden tot $2.000,-. Dit geldt dus alleen bij een advertentie én als je als consument via deze advertentie boekt.

Voordelen Google Guaranteed Badge

Een voordeel van de badge is dat het de betrouwbaarheid van je bedrijf verhoogd. De consument weet dat door middel van de Google Guaranteed Badge een bedrijf gecheckt en gescreend is door Google, waardoor het een stuk onzekerheid wegneemt.

CTR van lokale SEO omhoog

Daarnaast is de verwachting dat de CTR op lokale SEO listings van een bedrijf met een Google Guaranteed Badge hoger zal zijn dan een bedrijf die deze badge niet heeft. Dit komt doordat de badge meer opvalt tussen de resultaten en het stukje vertrouwen dat meespeelt.

Hoe krijg ik de Google Guaranteed Badge?

De badge was in eerste instantie alleen beschikbaar voor de lokale diensten advertenties en deze was alleen te verkrijgen als je de background- en licenties check van Google had behaald. Maar nu kan je dus ook $50,- per maand betalen in jouw Google Mijn Bedrijf account om een badge te verkrijgen.

Voldoen aan de Guaranteed eisen

Mááááár, dan moet je wel aan dezelfde eisen voldoen als wanneer je zou adverteren. Dit is natuurlijk een logische keuze van Google, want zij staan garant voor jou en zij moeten zich dan ook indekken.

Google Guaranteed Badge ook te verkrijgen in Nederland?

Op dit moment is de badge alleen nog maar te verkrijgen in Noord-Amerika. Wanneer de badge uitgerold zal worden naar Nederland is nog niet bekend. Uiteraard houden wij jullie hiervan op de hoogte als wij meer weten!

Meer weten over lokale SEO?

Op zoek naar een online marketing bureau die je kan helpen om je lokale SEO te boosten? Nu nog zonder een guaranteed badge ;). Neem gerust contact met ons op.